Resultat de les proves cultural y teòric i aptitudinals de convocatòria de les 233 places d’agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona i Al·legacions realitzades per UGT SPL i aceptades

Resultat de les proves cultural y teòric i aptitudinals de convocatòria de les 233 places d’agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona

 

CONVOCATÒRIA 4a PROVA – PROVA D’APTITUD FÍSICA
(obligatòria i eliminatòria)
El Tribunal qualificador del procés de referència, reunit en sessió de data 26 de juny de 2019, ha acordat convocar en els dies, lloc i hores que seguidament es detallen, a les persones aspirants que han arribat a la quarta prova del procés (prova d’aptitud física), fes clic aquí

Al.legacions realitzades per UGT SPL i aceptades

Sr. JSP, President del Tribunal del procés selectiu per a la cobertura de 233 places d’Agent de la Guàrdia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona, mitjançant oposició lliure, a les persones que seguidament es relacionen: President: –

 

JMA com a Responsable de formació del SPL-UGT-GUB i JJCAC   com a Responsable d’organització, amb domicili de notificació  a l’avinguda de Francesc Cambó 17, 6é B, 08003 de Barcelona, telèfon 933102766

 

EXPOSEM:

Que el passat 16 de juny de 2019 és va realitzar la 1a, 2a i 1a part de la 5a prova de la convocatòria de les 233 places d’agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Referent a la 2ª prova de test aptitudinals, test numèric:

  • Que durant la realització de la prova aptitudinal de càlcul alguns caps d’aula van llegir les instruccions indicant que la prova constava de 15 preguntes a realitzar en 6 minuts.
  • Que els hi van fer obrir el quadernet per les pàgines que corresponien a aquestes 15 preguntes per comprovar que estaven totes.
  • Que van realitzar la prova de les 15 preguntes i quan vam finalitzar es van donar compte que hi havia 20 preguntes i no 15 preguntes.

 

I per tant,

 

SOL·LICITEM:

  • Que tinguin en consideració, les al·legacions adjuntes
  • Que la prova de càlcul al considerar que trenca el principi d’igualtat entre els opositors es considerin valides només les 15 primeres preguntes.

Primera prova Cultural i Teòrica

SUBPROVA TEÒRICA

11Segons l’Ordenança de mesures per fomentar i garantir la convivència ciutadana a l’espai públic de Barcelona, en cas la pràctica de llocs a l’espai públic que pertorbin els drets d’altres usuaris o dels veïns i veïnes:

a) Aquesta activitat no es regula a la ordenança.

b) Els agents de l’autoritat informaran a aquestes persones de els molèsties que generen i els convidaran a marxar, en cap cas procedeix denuncia.

c) Els agents de l’autoritat es limitaran a recordar que aquesta pràctica està prohibida i si la persona persistís en la seva actitud podrà ser sancionada.

d) Els agents de l’autoritat sancionaran la conducta com una infracció en tot cas, intervenint cautelarment els mitjans emprats.

 

Existeix un lapsus cálami,  defecte de forma en la redacció de l’enunciat. on posa “llocs” hauria de posar “jocs”

 

33 Segons la llei de Procediment Administratiu comú de les Administracions Públiques, com s’anomena l’efecte que causa el venciment del termini màxim sense que s’hagi notificat cap resolució expressa legitima a l’interessat o els interessats?

a) Finalització Administrativa.

b) Prescripció.

c) Silenci Administratiu.

d) Caducitat

 

La resposta c) silenci administratiu i d) caducitat son correctes, l’enunciat és incomplet (falta especificar si el procediment s’ha iniciat a instància de part o d’ofici, i si reconeix drets o és sancionador ex art. 24 i 25 lpacap). segons el cas es produirà silenci administratiu o caducitat.

artículo 24. silencio administrativo en procedimientos iniciados a solicitud del interesado

artículo 25. falta de resolución expresa en procedimientos iniciados de oficio.

 

45 Qui no pot instar un procediment d ”Habeas Corpus”??

a) L’interessat.

b) L’advocat del Detingut.

c) El o la cònjuge del detingut.

d) El Defensor del Pueblo.

 

Totes les respostes són correctes. l’advocat pot instar el procediment d’habeas corpus, tot i que la llei orgànica 6/1984, de 24 de maig, reguladora del procediment d’habeas corpus no reguli que ho pugui sol·licitar, la jurisprudència i doctrina ho autoritza.

El Tribunal Constitucional ha considerat que encara que l’advocat del detingut no figuri entre l’elenc de les persones legitimades per a sol·licitar la incoació del procediment, sí que és possible que el faci, segons STC 224/1998, de 24 de novembre, on s’afirma que és vàlida la sol·licitud d’incoació del procediment per l’advocat del detingut, quan actua en el seu nom i sota el seu mandat. Vegeu també STC 61/2003, de 24 de març.