REUNIÓ AMB EL GRUP PARLAMENTARI DELS SOCIALISTES i UNITS PER AVANÇAR – “NO ACEPTEM,CONTINUAR SENT POLICIES DE SEGONA”

Després de reclamar fa un any i vuit mesos amb la campanya «NO SOM POLICIES DE SEGONA» la requalificació efectiva de la policia local de Catalunya al grup C1. Després de l’aturada forçada per la pandèmia, des de el Sindicat de Policia Local de la UGT de Catalunya, hem reiniciat els contactes amb les diferents formacions polítiques amb representació parlamentaria..

Ahir finalment ens hem reunit amb els diputats del grup parlamentari dels socialistes i units per avançar, Ramon Espadaler i Parcerisas i Pol Gibert Horcas, per plantejar la necessitat d’impulsar modificacions legislatives de diversa índole per acabar d’entre altres amb el greuge comparatiu que hi ha entre les policies locals de Catalunya amb els mossos d’Esquadra i amb la majoria de les policies operants tant a Catalunya com a l’estat espanyol.

Aquest greuge es va generar l’any 2015 amb una modificació de la Llei de policies locals de Catalunya, en què es classificava als agents i caporals de les policies locals de Catalunya només a efectes administratius en el grup C1, sense augment de retribucions i deduint les diferències retributives bàsiques de les retribucions complementàries, qüestió que va trencar l’estructura retributiva del col·lectiu. També ho van fer per als mossos d’esquadra, però posteriorment a ells sí que els van reconèixer la requalificació de grup C1 a tots els efectes.  És en aquest sentit que denunciem «QUE NO ACEPTEM, CONTINUAR SENT POLICIES DE SEGONA».

Els policies locals de Catalunya compartim la mateixa formació bàsica, (les aules de l’Escola de Policia són mixtes de PPLL i MMEE) i compartim la majoria de les funcions i no es pot entendre la diferenciació entre els dos cossos policials.

Els diputats del grup parlamentari dels socialistes i units per avançar s’han mostrat molt receptius a aquesta proposta, comentant que no té sentit que se’ns mantingui a una categoria inferior si compartim escola i funcions.

També els hem fet partícips de l’actual neguit del col·lectiu amb diverses qüestions que perjudiquen als policies locals per la falta d’actualització de la legislació, demanant que s’estudien les nostres peticions envers el règim disciplinari o l’homogeneïtzació / dotació de mitjans tècnics i operatius adequats per a l’exercici de les nostres funcions.

Finalment hem reivindicat la integració dels vigilants municipals a la categoria de policia local, com s’ha fet a altres comunitats autònomes.

D’aquestes qüestions ens han traslladat el seu interès d’estudiar els casos concrets per veure la possible viabilitat i s’escau les vies per escometre-les.

Continuarem amb la ronda de contactes amb els grups polítics per tal d’esmenar els greuges comparatius entre cossos policials i reivindicar millores pel nostre col·lectiu.

Units

Guanyem

Tots