UGT porta a l’alcalde del Vendrell a fiscalia per prevaricació

UGT porta a l’alcalde del Vendrell a fiscalia per prevaricació

 

Una treballadora, delegada d’UGT, presenta denúncia per prevaricació, per desviament de poder, per prendre una decisió arbitrària en un assumpte administratiu, per no respectar les bases d’una convocatòria i la normativa existent i no deixar exercir i desenvolupar la feina a una persona que ha aprovat i guanyat un lloc de treball després de passar un procés selectiu.

La denúncia ha estat presentada al Jutjat del Vendrell, Fiscalia i el Síndic de Greuges. Així mateix, s’està valorant la possibilitat de presentar també denúncia al Tribunal de Comptes.

Els fets es remunten a la Junta de Govern Local de l’Ajuntament del Vendrell de l’any 2016, que va incórrer en un delicte de prevaricació en sobrepassar les seves funcions, ja que va actuar arbitràriament davant d’un acte administratiu.

Quan una persona oposita, supera un procés competitiu i és proposada per haver aprovat, té dret a desenvolupar el lloc de treball que ha guanyat.

L’administració no va respectar les bases de la convocatòria ni la normativa legal existent i va deixar desert un lloc de treball perquè ni el agradava la persona que va guanyar el lloc de treball.

A més, i amb un nou acte que també suposa prevaricació per la seva arbitrarietat, després de deixar deserta la plaça, tot i existir una guanyadora, es va recórrer la resolució de la Junta de Govern Local del 29 d’agost de 2016, nomenant per decret a un altre funcionari per exercir la tasca de Coordinador de Serveis Bàsics, sense participar en cap procés.

La sentència núm. 450/2019 del TSJC de la Sala Contenciosa Adm. (rotlle d’apel·lació 46/2019) revoca la Sentència d’instància del Jutjat Contenciós Adm. de Tarragona, quedant anul·lada per no ser conforme a dret i dona la raó a la part denunciant per les raons explicades. Així doncs, es tracta d’una sentència ferma des del 15 d’octubre de 2019.

Posteriorment, es demana tota la documentació de l’expedient i descobrim dos informes tècnics sobre la mateixa causa: resoldre el recurs de la denunciant sobre l’acord de la JGL de deixar deserta la plaça:

  • Un primer informe de data 21.11.2016 on la TAG estima el recurs de reposició per tenir raó la treballadora.
  • Un segon informe demanat per la regidora de RRHH on en data 1.12.16 i, curiosament, aquest no estima el recurs i és l’informe que s’utilitza per desestimar el recurs de la treballadora.

Al Jutjat de lo Contenciós de Tarragona, només es va aportar el segon informe, i cap de les parts en va tenir coneixement.

Martí Carnicer, alcalde durant l’anterior legislatura, i les exregidores Camil·la Barnadas i Eva Maria Serramià, eren coneixedores d’aquest procés, igual que Kenneth Martínez, actual alcalde del Vendrell, que també coneix perfectament tot el procés, ja que, a més, era regidor en l’anterior legislatura.