CONCENTRACIÓ DE POLICIES LOCALS DIA 10 DE MARÇ DAVANT DEL PARLAMENT DE CATALUNYA, PROU DE DISCRIMINACIÓ CAP A LES POLICIES LOCALS DE CATALUNYA

Després d’haver intentat negociar la inclusió a la Llei de Mesures Fiscals i Administratives les modificacions a la Llei 16/91 de Policies locals de Catalunya per posar fi a l’actual situació de discriminació del col·lectiu de Policia Local, finalment les nostres reivindicacions no es veien reflectides a la Llei de pressupostos.

La Policia Local de Catalunya és l’últim Cos de Policia de tot el territori nacional amb el subgrup de qualificació professional C2; ja a l’any 2017 la Generalitat va menystenir als seus Policies Locals quan va aprovar el passi de l’escala bàsica de Mossos d’Esquadra a subgrup C1 sense tenir en compte a l’altre policia de Catalunya.  Ara han tingut l’oportunitat d’esmenar-ho i una altra vegada han donat l’esquena al col·lectiu.

A més som l’únic Cos de Policia al qual se li aplica un règim disciplinari obsolet que no gradua les sancions en funció de la gravetat de les accions i que per qualsevol delicte a l’àmbit privat, per escassa que sigui la seva transcendència penal, se’ns aplica a més una sanció administrativa com a infracció MOLT GREU amb un mínim de suspensió de funcions i sou d’un any i un dia fins a separació del servei.  Si tenim en compte que amb les modificacions de l’any 2015 del Codi Penal les Faltes van desaparèixer i van passar a ser Delictes Lleus, des de llavors els Policies Locals de Catalunya estem en una situació de clara discriminació respecte al demès cossos policials.

Davant aquesta situació de bloqueig la UGT  SERVEIS PÚBLICS de Catalunya iniciarà les accions judicials que corresponguin per discriminació vers el nostre col·lectiu, per vulneració del dret fonamental d’igualtat.

A més es faran concentracions de Policies Locals periòdiques davant del Parlament per reivindicar els drets i la  no discriminació del col·lectiu.

Impulsarem una plataforma reivindicativa unitària amb la finalitat de fer més força i ressò mediàtic.

No permetérem més discriminació vers el nostre col·lectiu.

PROPER DIA 10 DE MARÇ A LES 11 HORES CONCENTRACIÓ DE POLICIES LOCALS DAVANT DEL PARLAMENT DE CATALUNYA

NO SOM POLICIES DE SEGONA