Roda de premsa sobre el 1r de Maig, dia internacional del Treball, de la UGT de Catalunya i CCOO de Catalunya

Aquest matí, s’ha dut a terme, a la seu de la UGT de Catalunya, la roda de premsa conjunta en motiu del 1r de Maig, dia Internacional del Treball,sota el lema “La solució: Apujar salaris, contenir preus, posar fi a les desigualtats”. En aquesta hi han intervingut els dos secretaris generals dels sindicats a Catalunya, Camil Ros i Javier Pacheco.

Aquest any es recupera la mobilització als carrers amb normalitat després d’aquests darrers 2 anys. Per excelència, el 1r de Maig, és la data reivindicativa i solidària per a la UGT i CCOO. Aquest any, tal i com s’ha comentat, la solidaritat ha traspassat fronteres i volem reivindicar la necessitat d’un nou ordre mundial que sigui més just i que situi les persones i el seu benestar al centre i per sobre de qualsevol interés econòmic o polític.

Hem pogut presenciar una de les modificacions més importants en l’àmbit del dialeg social amb els acords de la reforma laboral del 2012: el reforç de la negociació col·lectiva, recuperació de l’ultra-activitat dels convenis col·lectius, la prevalença aplicativa del conveni sectorial davant del conveni d’empresa i la garantia el conveni d’aplicació a les empreses contractades i subcontractades, però, per sobre de tot, els canvis sobre el model laboral, apostant per a la estabilitat a la ocupació.

Aquest 1 de maig, tal i com ha comentat el secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, podem celebrar la millora en els drets laborals respecte l’any passat. Tot i així, cal seguir treballant en la derogació total d’aquesta reforma.

Només en matèria de contractació, en el primer trimestre del 2021, es pot apreciar que la contractació indefinida en comparació al 2019, ha crescut un 80% a Catalunya. Per tant, celebrem la utilitat del sindicalisme per aconseguir la recuperació de drets.

La UGT i CCOO  de Catalunya reivindicarem el proper 1 de maig que és l’hora de disposar de salaris suficients i dignes, de potenciar l’ocupació estable i de qualitat i d’acabar amb les desigualtats i estem convençuts, que Catalunya ha de liderar la recuperació social i econòmica.