JORNADA EN PREVENCIÓ DEL SUÏCIDI PER AGENTS D’ACTUACIÓ IMMEDIATA

 

JORNADA EN PREVENCIÓ DEL SUÏCIDI

PER AGENTS D’ACTUACIÓ IMMEDIATA

ADREÇADA A LES PERSONES TREBALLADORES DELS COSSOS DE PREVENCIÓ, PROTECCIÓ I SEGURETAT EN PREVENCIÓ DE SUICIDIS 

Jornada adreçada a totes les treballadores i els treballadors públics que treballen en situació de màxim estrès com policies, personal sanitari, treballadors de presons, serveis socials, educació, i d’altres. 

El suïcidi és un problema de salut pública que afecta a moltes persones, especialment a les que conviuen amb problemes de salut mental. És vital estar al corrent dels signes de depressió, estrès i altres trastorns mentals, així com dels factors de risc i situacions de vulnerabilitat de les persones que poden conduir-les al suïcidi. Tenir una xarxa de suport sòlida i accés a serveis de salut mental és essencial.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha elaborat una sèrie de guies i protocols per a la prevenció del suïcidi, on l’enfoc principal és la prevenció primària: la informació i formació. La prevenció primària és clau, cal emfatitzar la importància de la salut mental, protegir els drets humans i promoure la comprensió pública de la salut mental.

La Jornada vol contribuir a la prevenció del suïcidi amb informació del fenomen, l’experiència d’experts amb una orientació pràctica.

Totes les persones som importants per a la prevenció del suïcidi. 

Presentació de la Jornada a càrrec de:

Encarna Fernández, Secretària General de la UGT Serveis Públics Catalunya.

9:30 – 10:00

Dr. Diego J. Palao Vidal, Psiquiatra, director de Salut Mental en la corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell.

10:00 – 10:30

Beatriu Almenar Pasies, Metgessa de l’APRL gerència de seguretat per a la guàrdia urbana i bombers de l’Ajuntament de Barcelona.

10:30h- 11:00

Cecilia Borras Murcia, Presidenta i fundadora de l’associació «Después del suicidio- asociación de supervivientes» DSAS.

11:00 – 11:30

Jose Antonio Fernández Cáceres, Secretari Sector Administracions Locals i Policia municipal de Terrassa, professor-tutor de filosofia en la UNED, assessor filosòfic i instructor de Mindfulness.

11:30 – 12:00

DESCANS/CAFÉ

12:00 – 12:30

Taller pràctic d’intervenció en una situació de risc a càrrec de:

Lluís López Cuadradas, Bomber de l’Ajuntament de Barcelona i formador en prevenció del suïcidi a l’escola de Bombers ISPC de Mollet del Vallès.

Gemma Cuartero Martínez, Coordinadora de Psicologia del SEM.

Andrés Cuartero Barbanoj, CAP de Psicologia del SEM.

Jose Rojas Herrera, Sergent de Guàrdia Urbana de Barcelona.

12:30 – 13:30

Debat amb els assistents

Modera l’acte: Eloy Ariza, Responsable de formació d’UGT-SPL Catalunya i Policia Municipal de Sant Quirze del Vallès