La UGT Serveis Públics signa un acord per aplicar processos d’estabilització als ens locals sense representació legal

La publicació de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, va suposar un gran avenç per a millorar l’estabilitat de moltes treballadores i treballadors públics. Tot i que són moltes les Administracions que han negociat els seus processos, des de la UGT Serveis Públics de Catalunya s’ha pogut comprovar que hi ha ens locals que no disposen de representació legal d’empleats i, per tant,  es troben en una clara situació de desavantatge.

Des del sindicat, sent conscients d’aquesta problemàtica s’ha signat un acord, juntament amb CCOO, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, per tal de proporcionar a aquests ens la possibilitat d’adherir-se i facilitar la tasca per l’acompliment que marca la llei. En aquest sentit, totes les administracions tenen l’obligació legal de negociar aquestes bases.
Amb aquest acord, s’estalviarà a aquests ens locals sense representació legal l’adequació al procés legalment establert facilitant la seva adhesió a aquesta negociació.
Des de la UGT Serveis Públics en tot moment s’està treballant per a defensar els drets de les empleades i empleats millorant les seves condicions laborals.