EL CORPORATIVISME…”PITJOR ENEMIC” DE LA CLASSE TREBALLADORA

Estem vivint moments molt complexes, on les derivades neoliberals i reaccionàries s’apoderen del relat polític amb missatges populistes que calen a l’epidermis de la ciutadania i que s’ha convertit en un verí mortal dirigit a la classe treballadora.

Els interessos dels poders fàctics i mediàtics s’han posat d’acord per desprestigiar la nostra democràcia. Justament aquests que no estan sotmesos a cap procés democràtic d’elecció qüestionen el model de convivència del que ens hem dotat. De la mateixa manera que comença a revifar un moviment populista per posar en dubte la legitimitat de milers de treballadores i treballadors que de manera generosa decideixen representar els interessos laborals dels seus companys I companyes amb una visió de classe.

 

Això és encara més intensiu en sectors d’activitat on els sindicats corporatius tenen segrestades les relacions laborals, des de fa molts anys, en part provocada per una nefasta política de recursos humans de diferents categories i aplaudides per certs lobbies de poder.

 

Hauríem d’haver après que només treballant plegats som capaços de superar les dificultats més grans que mai haguéssim somiat patir. I que les actituds individualistes afavoreixen l’afebliment com a col·lectiu i com a individus.

 

Un dels pilars fonamentals del nostre Estat del Benestar és dirigit i condicionat pels interessos econòmics i polítics d’uns pocs. I la millora de condicions laborals de TOTES i TOTS  es veuen condicionades per als interessos corporatius d’una part dels professionals. Provocant desigualtat de tracte i enfrontament entre les persones treballadores.

 

Som absolutament conscients en ocasions no s’han cobert les necessitats d’una part de professionals  que s’ho mereixen tant o més que els qui si han vist millorades les seves condicions. I entenem i reconeixem el seu legítim emprenyament, de la mateixa manera i amb la mateixa convicció els diem que normalment hem signat la millor de les propostes que ens han posat a sobre la taula de negociació. Les nostres propostes durant totes les negociacións recollien la majoria de les reivindicacions que avui escoltem a les xarxes i al carrer, però la manca de pressupost, de voluntat i de sensibilitat política, o de capacitat de mobilització, no sempre ho han fet possible.

 

Sempre hem dit i ens reafirmem del fet que aquest només és un pas més cap a un conveni de condicions laborals que faci justícia a tot allò que els professionals li donem a la societat, i no defallirem fins a aconseguir-ho. Això sí, amb una visió col·lectiva i no corporativa. Ens mereixem el millor perquè ens ho hem guanyat a pols i sobretot perquè volem donar el millor servei a la ciutadania.

 

AQUEST ÉS L’ÚNIC CORPORATIVISME QUE REPRESENTA A LA CLASSE TREBALLADORA.

COMPANYS I COMPANYES PROFESSIONALS AL SERVEI DELS INTERESOS DELS PROFESSIONALS

DEFENSAR L’ESPECÍFIC DINS D’UNA VISIÓ MÉS AMPLIA.

NO ESTEM SOLS A L’UNIVERS