TERRORISME URBÀ, i ara què?

Davant dels fets ocorreguts el passat dia 27 de febrer a Barcelona, on un grup de violents van aprofitar la convocatòria d’una manifestació per fer TERRORISME URBÀ, volem manifestar des del Sindicat de Policia Local de la UGT de Catalunya el nostre recolzament als Companys de la Guàrdia Urbana de Barcelona. A la vegada condemnem els fets que van posar en risc la vida d’un agent.

Amb una visió més serena, sense descartar qualsevol actuació legal posterior per part del nostre sindicat per garantir que es faci justícia,  volem fer una crida a les autoritats de la ciutat de Barcelona per què es revisin els protocols d’actuació que van fer possible que els radicals encerclessin el furgó policial i el calessin foc.

Davant de tot, s’ha de garantir la seguretat de les persones treballadores de la Guàrdia Urbana i dotar-los de les eines i recursos jurídics, materials i humans necessàries per fer la seva feina. Massa sovint es posa en risc al personal que s’ha de enfrontar sense eines a situacions límit.

Des del Sindicat de Policia Local de la UGT de Catalunya reclamem a les institucions de Catalunya que defineixen d’una vegada el model policial, que actualment està obsolet, i dotin a la Policia en general i a Policia Local en particular de mitjans, per garantir la seva seguretat jurídica i física necessària per la realització de les seves funcions que la seguretat ciutadana exigeix.